Petak, 21 siječnja, 2022

Ubica iz Colorada: Ja sam Joker

Nemojte propustiti

U noći sa četvrtka na petak oko 00:30 po lokalnom vremenu, u gradiću Aurora u blizini Denvera u američkoj saveznoj državi Colorado se desio pravi pokolj.

Foto: James Holmes

Tokom premijere filma o Batamanu “The Dark Knight Rises”, maskirana osoba je ušla u kino i otvorila vatru po gledaocima.

U napadu je ubijeno 12 osoba, a njih 58 je ranjeno. Počinitelj ovog zločina je uhapšen ispred kina. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Počinitelj je identifikovan kao dvadesetčetverogodišnji James Holmes. Prilikom napada je imao pušku, sačmaricu i dva pištolja. Svo oružje i municiju je kupio legalno tokom nekoliko mjeseci.

U kino je ušao maskiran u Jokera, čuvenog negativca iz Batmana. Kosa mu je bila ofarbana u crveno, a kada ga je policija uhvatila navodno se predstavio kao Joker.

“Jasno je da je riječ o poremećenom pojedincu”, rekao je šef njujorške policije blizak istrazi.

Vlasti nisu napravile nikakvu vezu i nisu pronašle nikakav motiv povezan sa terorizmom. Holmes nije imao kriminalni dosije u Aurori.

Holmes je srednju školu završio u San Diegu, gdje njegovi roditelji i danas žive. Radio je doktorat iz neurologije na Univerzitetu Colorado-Denver, ali je na kraju odustao od toga. Živio je u stanu na sjeveru Aurore, oko osam kilometara udaljenom od kina.

Jedini sukob sa zakonom je imao u oktobru prošle godine, kada je dobio kaznu za prekoračenje brzine.

Jedan od komšija je rekao da je uvijek nosio maskirne pantalone. “Nismo ga dobro poznavali. Nije razgovarao ni s kim. Uvijek se držao po strani”, kazao je neimenovani izvor.

Njegova porodica je u izjavi rekla: “Naša srca su sa onima koji su uključeni u ovu tragediju, kao i sa njihovim porodicama i prijateljima. Želimo da mediji poštuju našu privatnost za vrijeme ovog teškog perioda.”

 

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo