Utorak, 30 studenoga, 2021

Ubici Vedrana Puljića sudit će se u Hrvatskoj

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Kantonalni sud u Širokom Brijegu odlučio je pravosuđu Republike Hrvatske dostaviti predmet protiv bjegunca Olivera Knezovića kojega se tereti za ubistvo navijača fudbalskog kluba Sarajevo u jesen 2009. godine u Širokom Brijegu.

Knezović, kojega se tereti da je pucao iz pištolja na navijače Sarajeva i tom prilikom ubio Vedrana Puljića, nalazi se u Hrvatskoj gdje je došao nakon bijega iz pritvora kojega su mu omogućila dvojica zatvorskih stražara.

Kako su danas izvijestili lokalni mediji u Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu, jučer je održano ročište na kojem je postignut dogovor svih svjedoka i oštećenih da se pred pravosudnim organima Hrvatske nastavi suđenje Oliveru Knezoviću.

Po riječima glasnogovornice Kantonalnog suda u Širokom Brijegu Anite Matijević, zahtjev za ustupanje predmeta hrvatskim pravosudnim organima zatražilo je tamošnje kantonalno pravosuđe budući se Knezović u četiri navrata nije odazvao pozivu na glavnu sudsku raspravu o izjašnjavanju o krivnji.

Optuženi Knezović posjeduje dvojno hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, a po medijskim navodima nalazi se u Hrvatskoj.

Optuženi Knezović se, nakon ubistva Vedrana Puljića 4. oktobra 2009. godine, predao policiji priznavši da je pucao na navijače fudbalskog kluba Sarajeva, pripadnike skupine Horde zla.

On je, međutim, nedugo nakon toga pobjegao iz zatvora u Širokom Brijegu, što su mu omogućila dvojica policajaca koji su nepravomoćno osuđeni na pet mjeseci zatvora.

Sukladno sporazumu između Hrvatske i BiH, sudski spis protiv Knezovića će Ministarstvo pravosuđa BiH posredstvom diplomatske pošte uputiti resornom ministarstvu u Hrvatskoj koje će ga proslijediti nadležnom sudu u Hrvatskoj.

(Onasa)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo