Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Ubijeni zbog greške na Google Earthu?!

Nemojte propustiti

Ekipa CBS news istražitelja sumnja da je zbog greške na Google Earthu 2010. ubijen jedan bračni par u Viskonsinu, umjesto direktora banke u SAD-u.

v278245p0Taj direktor je dobijao prijetnje smrću, ali nije ubijen on već njegove prve komšije, jer se njihova adresa na Google Earth-u pojavljuje kao adresa tog direktora, prenosi Mondo i dodaje da je za ubistvo bračnog para osuđen njihov sin.

Prema pisanju Huffington posta, koji prenosi informacije CBS-a, sin Erik Koula niti je imao motiv za ubistvo roditelja Denisa i Merne Koule, niti je bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da ih je on ubio.

Ono što su na CBS-u otkrili jeste da je prije ubistva bračnog para Koula, njihov prvi komšija Stiv Bardžis koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću.

Ako je neko htio da ubije Bardžisa u njegovoj kući, postoji vjerovatnoća da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Bardžisova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo