Petak, 1 ožujka, 2024

Ubijeni zbog greške na Google Earthu?!

Preporučeno

Ekipa CBS news istražitelja sumnja da je zbog greške na Google Earthu 2010. ubijen jedan bračni par u Viskonsinu, umjesto direktora banke u SAD-u.

v278245p0Taj direktor je dobijao prijetnje smrću, ali nije ubijen on već njegove prve komšije, jer se njihova adresa na Google Earth-u pojavljuje kao adresa tog direktora, prenosi Mondo i dodaje da je za ubistvo bračnog para osuđen njihov sin.

Prema pisanju Huffington posta, koji prenosi informacije CBS-a, sin Erik Koula niti je imao motiv za ubistvo roditelja Denisa i Merne Koule, niti je bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da ih je on ubio.

Ono što su na CBS-u otkrili jeste da je prije ubistva bračnog para Koula, njihov prvi komšija Stiv Bardžis koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću.

Ako je neko htio da ubije Bardžisa u njegovoj kući, postoji vjerovatnoća da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Bardžisova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas