Nedjelja, 2 listopada, 2022

Ubijeni zbog greške na Google Earthu?!

Nemojte propustiti

Ekipa CBS news istražitelja sumnja da je zbog greške na Google Earthu 2010. ubijen jedan bračni par u Viskonsinu, umjesto direktora banke u SAD-u.

v278245p0Taj direktor je dobijao prijetnje smrću, ali nije ubijen on već njegove prve komšije, jer se njihova adresa na Google Earth-u pojavljuje kao adresa tog direktora, prenosi Mondo i dodaje da je za ubistvo bračnog para osuđen njihov sin.

Prema pisanju Huffington posta, koji prenosi informacije CBS-a, sin Erik Koula niti je imao motiv za ubistvo roditelja Denisa i Merne Koule, niti je bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da ih je on ubio.

Ono što su na CBS-u otkrili jeste da je prije ubistva bračnog para Koula, njihov prvi komšija Stiv Bardžis koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću.

Ako je neko htio da ubije Bardžisa u njegovoj kući, postoji vjerovatnoća da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Bardžisova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

(Avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo