Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Ubila muža zbog postporođajnog stresa zbog kojeg je bila neuračunljiva?

Nemojte propustiti

Ne mogu vam ništa reći, angažirali smo odvjetnika, kroz suze nam je jučer uspjela izustiti majka Saše Đorđevića, 36-godišnjaka kojeg je u subotu oko 1 sat u zajedničkom stanu u pločanskoj Ulici kralja Petra Svačića ubila 23-godišnja supruga Karmen Matana Đorđević.

Nakon što je suprugu u kuhinji zarila nož u srce, nazvala je centar 112 i ispričala što se dogodilo. Kako smo doznali, rekla je prilično hladno kako je ubila muža, nakon čega su oni obavijestili policiju. Nakon što je ubila supruga jednim ubodom nožem, spustila se s bebom dva sprata niže u stan Sašina brata i rekla mu što je učinila.

Policajci koji su došli na mjesto očevida zamijetili su da je pod utjecajem alkohola. Ali, bila je smirena i normalno je razgovarala. Iskusni kriminalisti kažu da je ubod Saši Đorđeviću bio smrtonosan i da bi preživio da je bio uboden negdje drugdje. Prema policijskom priopćenju, ubistvu je prethodilo naguravanje i svađa. Njihovo tromjesečno dijete spavalo je u susjednoj sobi. Saša je bio pomorac i kući se vratio tri dana prije nego što je ubijen. Karmen je završila u pritvoru tri dana nakon svoga rođendana koji je kobne večeri proslavila u izlasku s prijateljicama.

Karmen Matana Đorđević zasad se brani šutnjom. Njezin branitelj, dubrovački odvjetnik Dragan Pištalo, potvrdio nam je kako će se nad njegovom branjenicom provesti kompleksno psihosocijalno vještačenje kako bi se ustanovile sve okolnosti njezina psihičkog stanja te je li u vrijeme ubojstva mogla biti ubrojiva s obzirom na to da je još uvijek bila pod postporođajnim stresom.

Zasad ne želi ništa više govoriti o slučaju u kojem brani ženu optuženu da je ubila supruga.

Obično ubistvo

Tužitelji joj na teret nisu stavili nikakve posebno teške okolnosti ubojstva, nego je terete za tzv. obično ubojstvo za koje je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora. Karmen Matana Đorđević u međuvremenu je navodno postala svjesna svog čina, teško podnosi pritvor i odvojenost od djeteta, ali zasad nema potrebe za smještajem u zatvorsku bolnicu jer u pritvoru dubrovačkog zatvora ima svu potrebnu zdravstvenu skrb.

Srđ Jakšić, odvjetnik kojeg je angažirala obitelj ubijenog Saše Đorđevića, rekao nam je kako u ovoj fazi postupka ne može ništa podrobnije govoriti koje će pravne korake poduzeti u ime njegove obitelji.

Tromjesečna beba, koja je nakon ubojstva ostala u stanu Sašina brata u istoj zgradi, i dalje je smještena u stričevoj obitelji. O njezinu skrbništvu odlučivat će se u postupku koji će pokrenuti nadležni centar za socijalnu skrb. Karmen Matana Đorđević u pritvoru je i zbog toga da ne bi utjecala na svjedoke, a jedan od njih bit će i njezin šogor i njegova obitelj.

Prema neslužbenim informacijama, ona je već u vlastitoj obitelji bila suočena s istovrsnim kaznenim djelom i tek će se u vještačenju utvrđivati je li i koliko to utjecalo na njezinu psihu. Što se te noći dogodilo među supružnicima tek treba rasvijetliti istraga.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo