Srijeda, 28 srpnja, 2021

Učenici se vratili iz Italije u BiH “pod temperaturom”, niko ih nije pregledao: ” Zašto da roditelji strepe?”

Nemojte propustiti

Navodno, neka od djece su se vratila iz Italije s povišenom temperaturom, što je jedan od roditelja komentarisao i na Facebooku.

Kao što smo već objavili, prošle sedmice su 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II posjetili Italiju, a po dolasku u BiH su krenuli u školu.

Međutim, nakon preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS juče su poslati kući iz ove obrazovne ustanove.

Kako se saznaje, neka od djece su se vratila iz Italije s povišenom temperaturom, što je jedan od roditelja komentarisao i na Facebooku.

Direktor škole Sabahudin Dino Bakal je kazao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravstva.

– Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputstvima epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući nekih 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome koronavirusa. Već dvije sedmice je epidemija gripe, prije naše ekskurzije. Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i niko trenutno nema te simptome – istakao je Bakal za Dnevni avaz.

Na društvenim mrežama veliki je broj osuda na ovakav postupak prema djeci.

Foto: Screenshot

“Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana… Djeca su danas (jučer, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reagira? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući”, navedeno je u jednom od komentara na Facebooku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo