Subota, 2 srpnja, 2022

Učesnici se “častili” svim i svačim: Poražavajuće informacije sa sastanka u Briselu; Psovanje majki i svega po spisku

Nemojte propustiti

Borenović ističe da bi volio da je javnost mogla čuti kako je zapravo tekao cijeli sastanak, odnosno šta se sve na njemu govorilo.

Branislav Borenović, lider PDP-a, održao je press konferenciju povodom jučerašnjeg sastanka predsjednika domaćih političkih stranaka sa predstavnicima Europske unije u Briselu.

Govoreći o samom sastanku, on ističe da bi volio da je javnost mogla čuti kako je zapravo tekao cijeli sastanak, odnosno šta se sve na njemu govorilo.

Predsjednik PDP-a kaže da su se na sastanku mogle čuti veoma pogrdne riječi poput psovanja majki ili psovanja “svega po spisku”.

– Ako išta budem tražio u budućnosti je da sve ove sastanke otvorimo za javnost, da kamere budu uključene i da čujete šta se tu priča, kakvim se rječnikom ljudi koriste. Da se psuje majka. Sve po spisku. Samo zato što ne odgovaraju riječi koje u sebi sadrže ključnu odrednicu korupciju, rekao je Borenović.

Kada je riječ o samom sadržaju dokumenta, Borenović kaže da je on deklarativan i da potvrđuje kapitulaciju Milorada Dodika.

– Ovo su sve priče koje slušamo godinama od Dodika, Bakira, Komšića, Dragana, ne znam ni ja. Dokument je deklarativnog tipa i pakazatelj je kapitaliruajuće politike SNSD-a i Dodika, kazao je on.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U pucnjavi u Neumu jedna osoba povrijeđena

Policajci su odmah izašli na lice mjesta i utvrdili da je S. Ć. (39) pucao iz pištolja na I....

Možda vas zanima i ovo