Subota, 17 travnja, 2021

Udarac Radončiću: Mostarski SBB traži da ih se briše iz članstva stranke!

Nemojte propustiti

Gradski odbor SBB-a Mostar oglasio se saopćenjem za javnost u kojem daju punu podršku Anelu Kljaki, predsjedniku Kantonalnog odbora SBB-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog navodnih prevara na posljednjim izborima u Mostaru, odnosno krađe glasova. SBB-ovci iz Mostara, međutim, nisu saglasni sa predsjednikom stranke Radončićem.

– Nakon izdatog saopćenja gospodina Fahrudina Radončića u emisiji Telering, koji se odnosi na teške optužbe i kvalifikacije koje su neargumentovane i subjektivne prirode na našeg predsjednika Kantonalnog odbora Anela Kljaku, cijenimo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem periodu iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar sa jasnom vizijom – stoji u saopćenju SBB-a Mostar.

Neprihvatljivo je i nemoralno da se gospodin Anel Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalifikuje kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamovane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar, smatraju njegove stranačke kolege iz mostarskog SBB-a.

– Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a – zaključuju u saopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo