Petak, 5 ožujka, 2021

Udarac za Dodika: SNSD pobjednik izbora u RS-u, ali izgubili najveće uporište

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

U Republici Srpskoj poznati su rezultati u većini lokalnih zajednica, a više od milion i 200 hiljada građana sa pravom glasa biralo je gradonačelnike, načelnike i predstavnike u lokalnim skupštinama.

Pobjednik lokalnih izbora u Republici Srpskoj je SNSD, čiji je lider Milorad Dodik sinoć saopštio da je u odnosu na prošle izbore ostvaren bolji rezultat i da ta stranka ima načelnika ili gradonačelnika u 41 lokalnoj zajednici.

Prema njegovim riječima, najveći gubitak za stranku predstavlja rezultat za gradonačelnika u Banjaluci, gdje je pobjedu na izborima za gradonačelnika odnio kandidat PDP-a i SDS-a Draško Stanivuković. Prema dosadašnjim preliminarnim podacima CIK-a BiH Stanivuković je osvojio 53,91% glasova, a Radojičić 46,09%.

Sudeći po nepotvrđenim rezultatima, Prijedor će u naredne četiri godine voditi Dalibor Pavlović, kandidat SNSD-a, koji je imao veći broj osvojenih glasova od Dragutina Rodića iz DNS-a i Maje Dragojević-Stojić koju je kandidaovao SDS. Tu je SNSD zabilježio veliku pobjedu.

Građani Bijeljine povjerenje su dali Ljubiši Petroviću iz SDS-a, ali bi tu skupštinsku većinu mogle da čine stranke koje su kandidovale njegovog protivkandidata.

Prvi put građani Istočnog Sarajeva neposredno su birali gradonačelnika, a povjerenje su dali Ljubiši Ćosiću iz SNSD-a, dosadašnjem načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo.

U Doboju gradonačelnik ostaje Boris Jerinić, kojeg je SNSD kandidovao za još jedan mandat.

Mandat je obnovio i Zoran Adžić, koji je i ovaj put bio kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške, dok je ubjedljivu pobedu u Zvorniku odnio dosadašnji gradonačelnik i kandidat SNSD-a Zoran Stevanović.

Trebinje će i u naredne četiri godine voditi SNSD-ov Mirko Ćurić, dok se još ne zna ko će biti novi načelnik Srebrenice.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gacko Ognjen Milinković, prema preliminarnim rezultatima, osvojio je više glasova od protivkandidata.

Za novi mandat teško da će se izboriti dosadašnji načelnik Dervente Milorad Simić jer je, prema pojedinim izvorima, više glasova osvojio Vlado Kovačević ispred SDS-a i PDP-a.

Kako se navodi, u drugim opštinama Republike Srpske nije bilo promjena, a mandat su ili ponovo osvojili dosadašnji načelnici ili kandidati iz iste političke opcije, što je slučaj i u Prnjavoru.

U opštinama sa većinski srpskim stanovništvom u Federaciji BiH, pobjedu na izborima za načelnike odnijeli su kandidati SNSD-a u tri od četiri opštine – Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo