Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Udario ženu zbog hidžaba: Muškarcu iz Kiseljaka šest mjeseci zatvora za napad na pumpi

Nemojte propustiti

Miljenko G. nepravomoćno je osuđen u petak u Općinskom sudu u Kiseljaku na šest mjeseci zatvora zbog napada na Jasminu K. iz Fojnice i njenu maloljetnu kćerku, javlja Novum.ba.

Miljenko je četrdesetjednogodišnju ženu i njenu maloljetnu kćerku fizički napao u augustu prošle godine, a incident se dogodio na parkingu benzinske pumpe “BIN” kod Kiseljaka.

Miljenko koji je inače vlasnik kafića koji se nalazi u okviru pumpe na kojoj se napad i dogodio, najprije je napao djevojku jer je, navodno, svom daidži kazala “alahimanet”, a potom šakom udario majku Jasminu. Očevici događaja tada su ispričali da je oko njih bilo još ljudi i žena koje nisu nosile hidžab, te da je on napao samo njih dvije.

U tom momentu, njen otac i Jasminin suprug, Mehmedalija, stao je u zaštitu svoje kćerke ali se u tom momentu Miljenko okreće i udara šakom Jasminu u predjelu oka.

U tom trenutku Mehmedalija K., ratni vojni invalid i borac Armije Bosne i Hercegovine, kreće da se obračuna sa napadačem na njegovu suprugu i dijete… Tada, prema Jasmininom svjedočenju, iz kafića benzinske stanice izlaze tri muškarca i supruga od Miljenka kako bi spriječili daljnje divljaštvo.

Jasmina i Mehmedalija sa djecom su se odvezli u Dom zdravlja Kiseljak kako bi zaustavili krvarenje, a zatim u policijsku stanicu da prijave napad.

Povrijeđena žena je policiji kazala da je motiv napada bila činjenica da ona i njena kćerka nose maramu, odnosno hidžab, i da nije bilo nikakvog drugog razloga da muškarac nasrne na nju.

Policija je odmah nakon prijave izašla na teren te identifikovala i uhapsila nasilnika. Alkotestiranjem je utvrđeno da je Miljenko G. imao 2,40 promila alkohola u krvi, piše Faktor.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo