Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Udovoljeno navijačima: Manchester United mijenja grb nakon 15 godina

Nemojte propustiti

Čelnici Manchester Uniteda odlučili su da poslije 15 godina ponovo vrate riječi ”fudbalski klub” na svoj grb u nadi da će donekle uspjeti da približe vlasnike kluba porodicu Glazer i navijače koji su od samog dolaska Amerikanaca protiv njih.

Riječ ”fudbalski klub” uklonjena je 1998. godine zbog, kako su tada naveli, lakše digitalne reprodukcije odnosno reklame. Međutim, navijači su tada bili protiv promjene grba, što Glazeri žele da iskoriste i sada dokažu da im je stalo do kluba, a ne samo do posla.

– Mi smo fudbalski klub, a ne poslovni – rekao je novi izvršni direktor Uniteda Ed Woodward, koji je i prije 15 godina bio protiv promjene grba.

manutd-comWoodward, koji je odnedavno na mjestu direktora zamijenio Davida Gilla, rekao je da su Glazeri, iako mnogi tako ne misle, i te kako zainteresoani za budućnost kluba i da ga neće prodavati uprkos finansijskim nedaćama.

– To su dugoročni vlasnici. Kupili su klub prije osam godina i još dugo, dugo će da budu u njemu.

(Sport.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo