Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Udruženje nezaposlenih: Protesti refleksija nezadovoljstva građana

Nemojte propustiti

Foto: RTV Slon
Foto: RTV Slon

Protesti koji su otpočeli u Tuzli a dan kasnije nastavljeni u većini bosanskohercegovačkih gradova su refleksija nezadovoljstva građana koji su dovedeni na rub siromaštva i osnove životne egzistencije, smatraju u Udruženju nezaposlenih BiH.

Iz Udruženja navode da je nebriga vlasti za svoje građane dovela do socijalnih nemira koji su na rubu eskalacije.

– Udruženje nezaposlenih u BiH ne želi biti posmatrač dok naše nezaposlene i obeštećene građane tuku i matletiraju specijalne jedinice policije, dok isti ti građani traže svoja prava ispred nadležnih institucija. Pozivamo sve građane koji su u revoltu zbog nemilih događaja da se suzdrže od poduzmanja nasilnih mjera. Također, upozoravamo i zahtijevamo od svih nadležnih policijskih tijela da ne koriste prekomjernu silu prema demostrantima, inače će demostracije eskalirati u nasilje. Ne želimo gledati sliku Grčke i Ukrajine na ulicama naših gradova – saopćeno je iz Udruženja.

Udruženje nezaposlenih u BiH poziva sve nezaposlene građane da daju doprinos u iznalaženju riješenja koja bi bila prihvaćena od svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo