Petak, 18 lipnja, 2021

Udruženje Sarajevo-taxi traži smjenu Bubice i Ćesira

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Udruženje “Sarajevo-taxi” uputilo je danas otvoreno pismo u kojem navodi da je “konstantnim upozorenjima pokušalo skrenuti pažnju nadležnim institucijama Kantona Sarajevo, Inspekciji i policiji, kao i široj javnosti, o osobama koje nelegalno pružaju usluge taksi prijevoza, kao i o tome da su to uglavnom osobe sa kriminalnom prošlošću, narkomani, dileri droge, kradljivci vozila i potencijalne ubojice”.

To potvrđuju i činjenice iz nedavnih dešavanja, konkretno u slučaju zaplijenje više kilograma droge kod osoba koje su na ulicama grada nelegalno obavljale taksi prijevoz, pokušaja karađe vozila od osoba koje su u vozilu sa taxi oznakom izvršile razbojništvo nad građaninom ovog grada, razne pljačke trgovina i kladionica u gradu, kao i druge kriminalne radnje, u kojima su, glavnom, glavni akteri osobe iz kriminalnog miljea, a kojima je taksi prijevoz paravan kojim se služe za obavljanje svojih prljavih dijela i koji su proizvod anarhije i bezakonja koje već odavno vlada u oblasti taksi prijevoza, što je rezultiralo brojem višim od dvije hiljade “divljih” koji nelegalno obavljaju taksi prijevoz, navode se u otvorenom pismo iz Udruženja “Sarajevo-taxi”.

Žalosno je i to što se te osobe najviše koncentrišu kod šoping centara “Alta” i “Unitic”, 100-tinjak metara od Policijske Uprave Centar, o čemu smo u više navrata i upozoravali,naravno bez rezultata, navodi se u pismu.

Iz Udruženja “Sarajevo-taxi” navode da “za sva ova dešavanja i kriminal koji vlada u oblasti taksi prijevoza, isključivu odgovornost snose direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Heni Erduan Ćesir i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica”.

Iz “Sarajevo-taxija” navode da “od Skupštine Kantona Sarajevo traže smjenu Bubice i Ćesira”.

Njihova smjena sa funkcija koje trenutno obnašaju, jedina je moguća opcija, jer su oni krivci za haos i bezvlašće koje vlada u oblasti taksi prijevoza. Ovaj Prijedlog zakona o taksi prijevozu bi, ukoliko u ovoj formi bude usvojen, bio nož u leđa svima onima koji na legalan način pokušavaju obavljati svoju djelatnost, koji žive od svoga rada, hrane porodice i izmiruju obaveze prema državi, poručili su iz Udruženja “Sarajevo-taxi”.

Mi kao udruženje sa dugogodišnjom tradicijom, a koje je i proglašeno kao Udruženje od javnog interesa za Kanton Sarajevo, nismo spremni, niti ćemo ikada i ni po koju cijenu dozvoliti da sa nama upravljaju takvi ljudi, koji pokušavaju da kroz ovaj zakon legalizuju sve što je nelegalno, te i ovim putem stavljamo naznanje svima, da nećemo biti odgovorni za daljnja dešavanja, jer smo životima spremni braniti svoja prava, navodi se u otvorenom pismu Udruženja “Sarajevo-taxi”.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo