Srijeda, 8 prosinca, 2021

Udruženje turističkih radnika: Evo kad se može u Neum na odmor i hoće li doći do povećanja cijena!

Nemojte propustiti

Davor Krešić otkriva da je Neum pust ali spreman za goste i da neće dopustiti da se koronavirus pojavi u jedinom bh. gradu na moru.

Predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma Davor Krešić govorio je o tekućoj sezoni i očekivanjima za ovo ljeto nakon pandemije koronavirusa.

– Prošle godine ste u Nemu u ova doba imali oko 5.000 ljudi, sada jedva 500. Mislim da bi to mogli iskoristiti naši turisti iz BiH, gdje bi mogli imati jak i ugodan odmor uz pridržavanje svih propisa”, kazao je Krešić za N1 televiziju.

Ističe da se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv korona virusa.

-Ne smijemo dozvoliti da zeznemo stvari i da se korona pojavi u Neumu. Mi osobno moramo voditi brigu da gosti drže distancu, ležaljke se dezinficiraju, drži se razmak od dva metra u restoranima, na plaži. Ljudi koji žele, mogu uživati u odmoru”.

Davor Krešić

Krešić je također otkrio da ne postoje nikakav ograničenja za bh. državljanje, sve mjere su ukinute i svim domaćim gostima je besplatan i dozvoljen ulazak.

-Što se tiče domaćih gostiju, ne postoje nikakva ograničenja. Nikome se nije naplaćivalo dezinfikovanje auta. Imamo problem jer su nam granice zatvorene, gostima je blokiran ulazak u Neum jer je veliki broj gostiju bio iz inostranstva. Nadam se uskoro popuštanju tih mjera”.

Neće biti većih cijena

-Većih cijena neće biti, već su se smanjile. Čekamo da vidimo kakav će biti “booking”, tako da definitivno neće biti povećanja cijena”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo