Utorak, 22 lipnja, 2021

Udruženje veterana RS Dodiku: Opametite se ili idemo i mi na proteste!

Nemojte propustiti

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Lakomislena, naivna, pa čak i cinična izjava Predsjednice Vlade Republike Srpske o tome kako je Republika Srpska sređena, a i prijeteći ton poruke Predsjednika Republike Srpske, kako će Država naći mehanizme da spriječi pobunu, ne uklapaju se u Zapovijest za odbranu Republike od prelivanja haosa iz FBiH-a, navodi se u sapštenju Udruženja veterana RS koje prenosi rtvbn.com.

Naprotiv, to je dodatno dolivanje ulja na vatru čiji su potpaljivači upravo nosioci vlasti na svim nivoima koji po svaku cijenu žele da održe Državu na kriminalu, korupciji, nepotizmu i užasnom obrazovanju čije posledice već dolaze na naplatu.

Ma koliko se kleli u svoj patriotizam, nazivajući izdajnicima sve one koji više vjeruju svojim očima nego mirnodopskom busanju u grudi junačke, mi Veterani Vojske Republike Srpske im nećemo predati tapiju na Republiku, nego ih pozivamo da preduzmu prve korake da nam se ne desi Federacija, stoji u saopštenju.

1. Predsjednik Republike Srpske, po svojoj ustavnoj obavezi o izražavanju jedinstva, dužan je Predsjednika BORS-a Panteliju Ćurguza, odmah da pozove na davanje ostavke bez odlaganja, jer ga je na tu funkciju Predsjednik Republike i ustoličio bez ikakve ustavne obaveze.

Ćurguz već odavno ne predstavlja ogromnu većinu nezadovoljnih demobilisanih veterana rata čije je nezadovoljstvo dostiglo vrhunac pristajanjem na ponižavajući Zakon o borcima i invalidsko-boračkoj zaštiti, čak i mimo stavova male grupe koju predstavlja.

Ukoliko to Predsjednik Republike Srpske ne uradi najkasnije do 15. februara u 12 časova Veterani Vojske Republike Srpske kreću u potpisivanje peticije pod nazivom: „DA NAM SE NE DOGODI FEDERACIJA“ u kojoj će ostavka Pantelije Ćurguza ostati prva od deset tačaka pripremljene Peticije.

U međuvremenu, od svih nosioca funkcija u našoj Republici zahtjevamo da na sve sastanke na koji se pozivaju predstavnici boračkih kategorija učestvuju i predstavnici Veterana Vojske Republike Srpske.

2.Zahtjevamo od Predsjednika Republike Srpske da najkasnije do prvog marta opozove Ranka Škrbića, ambasadora u Beogradu i prepusti ga organima gonjenja i time da prvi znak dobre volje da kao Predsjednik Republike ne ignoriše svoj narod.

Pod ovom tačkom zahtjevamo i javnu i nedvosmislenu podršku svih struktura vlasti i opozicije da čvrsto stane iza Ministarstva unutrašnjih poslova koje u prioritet mora uzeti predmete pljačkaške privatizacije i krenuti u konačni obračun sa tajkunima koji su na radničkoj muci i prevari svih nas stvorili imperije u Zemlji i inostranstvu.

U ovom trenutku ne želimo fabrikovati zahtjeve nego ispitati volju nosioca vlasti u Republici Srpskoj koju smo im povjerili na čuvanje, da li stvarno čuvaju Republiku Srpsku ili armiranu kriminalnu strukturu i svoje poslušnike.

Za razliku od svih plaćenih republičkih i državnih službi mi smo „Ulicu i motke“ predvidjeli, kao što i ostavku koordinatora policijskih struktura na nivou BiH-a vidimo kao uvod u ponovno postavljanje reforme policije na dnevni red.

Strategija i taktika su prije svega vojne discipline i mi ih jako dobro razumijemo.

Zato morate znati Predsjedniče Republike Srpske da su nam i Vaša strategija i taktika kao i ciljevi svih političkih vođa u Republici Srpskoj providne. Zato u pamet se funkcioneri! Dok svu vojsku pogubili niste, stoji u saopćenju Udruženja veterana RS.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo