Utorak, 18 svibnja, 2021

UEFA zbog straha od nereda otkazala utakmicu Hrvatska – Zrinjski

Nemojte propustiti

UEFA je odbila službeni zahtjev za autorizacijom utakmice HŠK Zrinjski – Hrvatska, koja je bila dogovorena i najavljena za 1. lipnja 2013. na stadionu HŠK Zrinjskog u Mostaru, potvrđeno je iz mostarskog kluba.

Ilustracija (Foto: Bljesak)
Ilustracija (Foto: Bljesak)

Iz Zrinjskog su priopćili kako izražavaju duboko žaljenje, razočaranje, ali čuđenje takvom odlukom UEFA-e, kojom je uskraćeno da u Mostaru gostuje službeno četvrtu reprezentaciju svijeta.

“Obrazloženje UEFA-e, zbog kojeg je odbijen zahtjev za autorizacijom utakmice, krajnje apsurdan i nelogičan. Naime, UEFA je svoju odluku obrazložila ‘zabrinutošću zbog sigurnosnog rizika’, a do tog zaključka je došla, kako je obrazloženo, ‘na temelju svih informacija dobivenih iz nacionalnih saveza, odnosno Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH) i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)”, navode u Zrinjskom te podsjećaju kako je službeni zahtjev za autorizacijom utakmice na adrese UEFA-e i FIFA-e poslan tek nakon što su istu autorizirali N/FS BiH i HNS.

“Stoga nam je potpuno nerazumljivo na osnovu kojih informacija je UEFA donijela zaključak o postojanju ‘sigurnosnog rizika’, jer je N/FS BiH takve informacije mogao proslijediti samo na osnovu postojanja službenog akta od strane Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koji je, valjda ne treba podsjećati, jedini nadležan za procjenu postojanja ili nepostojanja sigurnosnog rizika”, navodi se u priopćenju.

Iz Zrinjskog podsjećaju da je učinjen maksimalan napor u pripremnim radnjama vezanim za organizaciju spomenute utakmice te ističu žaljenje i razočaranost zbog, kako navode, očite želje pojedinaca da spriječe odigravanje prijateljske nogometne utakmice.

“HŠK Zrinjski još jednom želi izraziti veliku zahvalnost izborniku nogometne reprezentacije Hrvatske Igoru Štimcu, koji je imao veliku želju dovesti službeno četvrtu reprezentaciju svijeta u Mostar, iako je zbog te ideje naišao na očito protivljenje čelnika vlastitog saveza, što je također jasno iz obrazloženja UEFA-e”, navodi se u priopćenju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo