Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

UG „Majke hendikepirane djece“ TK-a Tuzla: Imamo našu viziju

Nemojte propustiti

Pored ino aktivnosti, UG „Majki hendikepirane djece“ TK-a Tuzla se zdušno zalaže za uključivanje osoba sa invaliditetom-intelektualnim poteškoćama u život lokalne zajednice podizanjem javne svijesti, edukacije i kompleksne rehabilitacije kako bi time unaprijedili položaj svojih korisnika koji će nesebičnim radom i djelovanjem obogatiti njihovu svrsihodnost.

Foto: A. Šimić
Foto: A. Šimić

Uz to, Udruženje nastoji doprinijeti što veći efekat procesa socijalizacije osoba sa invaliditetom-intelektualnim poteškoćama i njihovo uključivanje u život lokalne zajednice.

Strateški cilj Udruženja je zalagati se za pravičan status osoba sa invaliditetom-intelektualnim poteškoćama, ne samo u lokalnoj, nego široj zajednici. A da bi to postigli i dalje ćemo pružati kontinuiranu podršku osobama sa invaliditetom-intelektualnim poteškoćama putem edukacijsko-rehabilijskih programa zasnovanih na realnim potrebama korisnika.

I dalje ćemo surađivati s obrazovnim institucijama u pružanju stručne podrške posredstvom volontera našim korisnicima i i članovima obitelji.

Svojski ćemo se zalagati na osiguranju materijalne potpore osobama sa invaliditetom-intelektualnim poteškoćama, bez obzira kojoj organizaciji pripadali podržanih od strane Međunarodnih i lokalnih donatora.

Autor: Anto Šimić Čiko

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo