Subota, 12 lipnja, 2021

Uhapšen 18-godišnjak zbog svirepog ubistva poštara Nusreta Mehinovića

Nemojte propustiti

S.A. rođen 1995. godine iz Tešnja lišen je slobode danas zbog postojanja sumnje da je ubio poštara Nusreta Mehinovića u Šijama.

– Nakon opsežne istrage, prikupljenih tragova s lica mjesta i izvršenih potrebnih vještačenja, prikupljenih informacija i drugih dokaza s terena te uzetih izjava od više osoba, a u skladu sa nalozima Kantonalnog tužilaštva Zeničko dobojskog kantona, danas zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo ubistva slobode je lišen S.A. rođen 1995. godine iz Tešnja i nad njim je zavedena kriminalistička obrada – potvrđeno je Agenciji Fena u Odsjeku za odnose s javnošću MUP-a ZDK.

U toku dana su izvršeni pretresi kuće i pomoćnih objekata S.A. u cilju prikupljanja i drugih materijalnih dokaza.

sije-postarU MUP-u ZDK-a navode da će, nakon kriminalističke obrade nad S.A. i dokumentovanja krivičnog djela te prikupljenih dokaza, ova osoba uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata postupajućem tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na nadležnost i dalji postupak.

S.A. se trenutno nalazi u PU Tešanj i bit će predat Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

O motivu ubistva nisu mogli govoriti.

Poštar Nusret Mehinović (1955.) ubijen je u svojoj kući 11. jula u mjestu Šije, u općini Tešanj.

Obdukcija tijela Nusreta Mehinovića je pokazala da je ubijen najvjerovatnije čekićem ili kopačicom za vrt, te da je imao veliki broj ubodnih rana i posjekotina po čitavom tijelu, oko 30.

Ubijeni Mehinović za vrijeme ubistva nalazio se u kući i bio je u civilu, a novac koji je bio kod njega nije otuđen.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo