Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Uhapšen diler, pronađena droga, novac i digitalna vaga

Nemojte propustiti

U srijedu u 19,10 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva, lišili su slobode B.A., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom stana koji isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 30 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 27 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, digitalna vaga i određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od preprodaje droge – saopćeno je iz MUP KS.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo