Četvrtak, 28 listopada, 2021

Uhapšen egocentrični bogataš nakon što je slučajno snimljeno priznanje ubistva

Nemojte propustiti

Robert_DurstRobert Durst (71), američki milioner iz poznate njujorške magnatske porodice koja se uspješno bavi nekretninama, uhapšen je jučer zbog sumnje da je počinio ubistva, nakon što je slučajno snimljeno njegovo priznanje da je ubio nekoliko ljudi.

On je prilikom snimanja dokumentarnog filma o smrti njegove prijateljice Susan Berman u Los Angelesu 2000. godine snimljen kada je sebi u bradu prošaputao “sve sam ih pobio”, mada je uvijek tvrdio da je nevin.

Tužioci, navodno, također dovode u vezu ovaj slučaj s nerešenim nestankom njegove prve žene Kathleen McCormack 1982. godine. Ona je nestala nakon što je provela vikend u njihovoj vikendici u državi New York, a kasnije je proglašena pravno mrtvom.

Durst je 2001. oslobođen optužbi za ubistvo starijeg komšije Morrisa Blacka pošto je uspio da ubijedi porotu da ga je ubio u samoodbrani, raskomadao njegovo tijelo i ostatke bacio u zaliv Galveston, dok je živio u Teksasu prerušen u nijemu ženu.

Durstova otuđena porodica, čije bogatstvo, kako se vjeruje, iznosi najmanje četiri milijarde dolara, rekla je da su osjetili olakšanje i da su zahvalni svima koji su pomogli u njegovom hapšenju.

-Nadamo se da će konačno odgovarati za sve što je učinio – izjavio je Robertov brat Douglas Durst.

Roberta Dursta su uhapsili agenti FBI-ija dok je ulazio u hotel u New Orleansu gdje je odsjeo pod lažnim imenom i on je sad u pritvoru, a danas treba da bude saslušan.

Durst je uhapšen nakon što dao veliki intervjuu za šest nastavaka dokumentarnog filma “Prokletstvo: Život i smrti Roberta Dursta”.

U posljednjoj epizodi, koja je emitirana sinoć, nalazila se izjava koja je izgledala kao priznanje da je ubio Suizan Berman, svoju ženu i komšiju Bleka.

Ljudi koji su snimili film tvrde da je Durst još na sebi imao bežični mirkofon kada je ušao u toalet poslije intervjua i prošaptao je sebi u bradu: “Evo ga, uhvaćen si. Šta sam kog đavola uradio? Sve sam ih pobio, naravno”.

Nije poznato da li je bio iskren kad je to izgovorio, ali je to uslijedilo nakon pitanja da li je napisao pismo koje je mogao poslati samo ubica Berman.

Tvorci filma su otkrili sličnosti rukopisa iz pisma Dursta Susani Brerman i anonimne poruke u kojoj je policiji napisano da se u kući žrtve nalazi tijelo.

Riječ “Beverly” je napisana s istom greškom u oba dokumenta.

Durst je formalno prekinuo odnose s porodicom i svojom kompanijom u zamjenu za oko 65 miliona dolara, prenosi Blic.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo