Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Uhapšen granični policajac: Osumnjičen za saradnju s krijumčarima droge

Nemojte propustiti

Pripadnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužiocu

Po nalogu Tužilaštva BiH Granična policija uhapsila je svog zaposlenog koji je osumnjičen za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija, saopšteno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organizovanog kriminala i, prema prikupljenim dokazima, bio je u kontaktu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe koju u predmetu “Rašević i drugi” akcija kodnog naziva “Golub” istražuje Tužilaštvo zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih krivičnih djela, javlja Srna.

Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije, te davao uputstva i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice BiH, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Pripadnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužiocu, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo