Petak, 27 siječnja, 2023

Uhapšen jer je sa 100 KM htio da podmiti policiju

Nemojte propustiti

“A.D. je uhapšen, a novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci”, navode iz policije.

Banjalučanin A.D. uhapšen je juče jer se sumnjiči da je pokušao policajcima dati mito od 100 KM.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Banjaluka, danas je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita.

“Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka juče u 22.35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, policija je zasutavila i kontrolisala jeep koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravljalo A.D., koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, te policijskim službenicima ponudio novčanicu od 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje. A.D. je uhapšen, a novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci”, navode iz policije.

Dodaje se je njemu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.

“O svemu je obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu davanje mita, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri, navodi se u policijskom saopštenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo