Petak, 22 listopada, 2021

Uhapšen nakon što je prije 37 godina pobjegao iz zatvora

Nemojte propustiti

James Robert Jones
James Robert Jones

Jednog od 15 najtraženijih američkih kriminalaca, koji je pobjegao iz zatvora prije 37 godina, policija je pronašla u Južnoj Floridi, javlja Fox News.

James Robert Jones (69) je uhapšen u četvrtak kad je došao na posao. Nije se opirao hapšenju, a policiji je priznao svoj pravi identitet nakon što je dao otisak prsta.

Jones je 1974. osuđen na 23 godine zatvora zbog ubistva vojnika u New Jerseyju. Kaznu je služio u zatvoru Leavenworth, ali je već 1977. pobjegao i otad policija traga za njim.

Vojni istražitelji su sumnjali da je Jones na Floridi, te su u januaru zatražili pomoć od državnih vlasti da ga lociraju. U sistem za prepoznavanje lica ubacili su sliku s vozačke dozvole muškaraca koji se zvao Bruce Keith nakon čega su shvatili da je to ubica kojeg traže.

Jones će uskoro biti prebačen u Kansas gdje će služiti ostatak kazne za ubistvo, a vjerovatno će se protiv njega pokrenuti i novi sudski postupak zbog bijega iz zatvora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo