Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Uhapšen Nedeljko Lubura, visoki funkcioner MUP RS i bivši zet Dragana Lukača

Nemojte propustiti

Lubura je inače u bliskim porodičnim vezama sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i bio je na različitim visokim pozicijama u MUP-u RS-a.

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a koja se odvija po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci je uhapšen visokorangirani inspektor policije RS-a Nedeljko Lubura.

Akcija je provedena kao nastavak istrage u kojoj je fokus dekodiranje informacija sa aplikacije Sky, a što je iznjedrilo do sada veći broj hapšenja.

EUROPOL-ovim i FBI-evim raspakivanjem ove aplikacije našim organima su postale dostupne brojne informacije koje su ih dovele do više policijskih i državnih službenika koji su na neki način bili uključeni u organizovani kriminal i prodaju droge.

Lubura je i bivši zet ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača (SNSD).

Kako saznajemo, Lubura će biti suspendovan te će protiv njega biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka s obzirom na to da je službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a.

Osim Lubure, u Banjoj Luci je danas uhapšen i B.R. Nezvanično, riječ je o Bojanu Roguljiću iz Banje Luke. Njih dvojica se sumnjiče da su počinili krivična djela “Organizovani kriminal”, “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo