Utorak, 26 listopada, 2021

Uhapšen osumnjičeni razbojnik za ubistvo starca Saliha Babaluka iz Kiseljaka

Nemojte propustiti

gromiljak

Prošle godine 17. marta mučki je ubijen starac Salih Babaluk u mjestu Gomionica, općina Kiseljak, a kako saznaje Patria jutros je uhapšena jedna osoba osumnjičena za ovo ubistvo, piše novinska agencija Patria.

Podsjetimo, ovo je krivično djelo izvršeno u porodičnoj kući Saliha Babaluka (1937.) i njegove supruge Hajrije (1940.), kada su tri maskirane osobe naoružane puškom vezale supružnike i nanijele im povrede u predjelu glave. Usljed tih povreda Salih je preminuo na mjestu događaja, a razbojnici su pritom otuđili oko 65.000 KM.

Ubica, odnosno jedan od dva tražena razbojnika, je čini se konačno pronađen, ali portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan nije želio potvrditi ovu informaciju.

– Imali smo jutros određena hapšenja, ali ne mogu potvrditi da je riječ o osumnjičenom za to djelo. Izvršeno je hapšenje jedne osobe. Više informacija imat ćemo sutra ujutru – kazao je Prohan.

Inače, pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) intenzivno su tragali za preostala dva razbojnika još od 17. marta 2014. godine. Podsjećamo nakon dvoipomjesečne intenzivne istrage prošle godine otkriven je jedan od ukupno trojice razbojnika, a riječ je o S. P. (30) iz Kaknja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo