Subota, 27 studenoga, 2021

Uhapšen pop jer je tukao suprugu: Nakon pretresa policija mu oduzela oružje i municija

Nemojte propustiti

SRBIJA – Sveštenik je rekao da je pištolj uzeo od jedne vjernice koja dolazi u crkvu i da je imao namjeru da oružje preda policiji. Također, policija je kod popa pronašla i više noževa, koji su mu oduzeti.

U Beogradu je uhapšen N. P. (47), sveštenik Crkve Svetog Đorđa. On je, kako saznaju Novosti nezvanično, više puta, otvorenom i zatvorenom šakom, udarao u glavu i tijelo svoju suprugu M. P. (46), a zatim je oborio na pod.

Ona, inače, nema vidljive povrede, ali nezvanično, veoma je uznemirena i uplašena.

Popadija je muža prijavila policiji za nasilje u porodici, a osim toga, prijavila je i da njen muž kod sebe ima pištolj “CZ M-70” sa dva okvira i municijom, koji su nadležni i pronašli kod njega u automobilu, iza vozačevog sjedišta.

Sveštenik je rekao da je pištolj uzeo od jedne vjernice koja dolazi u crkvu i da je imao namjeru da oružje preda policiji. Također, policija je kod popa pronašla i više noževa, koji su mu oduzeti.

N. P. je odmah uhapšen i priveden na saslušanje u nadležnu policijsku stanicu. On je, kako je Novostima potvrđeno u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, dalje procesuiran, odnosno, protiv njega je podnijeta krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku i izrečene su mu hitne mjere, prenose Novosti.

Naime, za njega je nadležno tužilaštvo tražilo produžnje mjera – iseljenje iz stana i zabrana prilaska i komuniciranja sa suprugom, dok će za krivično djelo nasilja i držanja pištolja prijava, odnosno istraga, ići u redovnom postupku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo