Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Uhapšen Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH

Nemojte propustiti

Kako saznaje FTV, u Mostrau je uhapšen predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir. Hapšenje je navodno uslijedilo zbog optužbi primanja mita za pomilovanja. Iz Tužilaštva je žurno svim medijima poslan dopis da po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, vrše određene istražne aktivnosti u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu i zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru.

Ilustracija (Foto: Federalna)
Ilustracija (Foto: Federalna)

Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva “Memory”, “Patriot” i “Pravda”, navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK. Ovom akcijom obuhvaćeno je više desetina osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije – podmićivanje i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti, te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom.

Cilj ovih istražnih aktivnosti je otkrivanje koruptivnih krivičnih djela čiji su počinitelji najviši dužnosnici Federacije BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. O rezultatima provedenih aktivnosti, osobama lišenim slobode i rezultatima izvršenih pretresa, javnost će biti naknadno informirana.

Izvor: Federalna.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Susjedima je jasno: “Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu”

Hrvatski mediji pišu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu. "U posljednje se vrijeme sve češće,...

Možda vas zanima i ovo