Petak, 9 prosinca, 2022

Uhapšena 23-godišnjakinja koja je podvodila tri sestre od 13, 14 i 15 godina

Nemojte propustiti

Istražni sudija odredio je jednomjesečni pritvor 23-godišnjakinji iz Slavonskog Broda koja je zajedno sa svojim svodnikom na prostituciju prisiljavala svoje sestre u dobi od 13, 14 i 15 godina.

vecernji_430842966“Uvijek su bili malo čudni, ali nisam imala pojma da se u njihovoj kući odigrava takvo što”, kaže stanovnica mirnog slavonskog sela udaljenog dvadesetak kilometara od Slavonskog Broda u Hrvatskoj. I ona je, poput ostalih mještana, zgrožena saznanjem da se u njihovu mjestu godinama događala maloljetnička prostitucija.

Riječ je o novom stravičnom slučaju podvođenja i prostitucije triju djevojčica u dobi od 13, 14 i 15 godina, koji je kulminirao privođenjem pet osoba, među kojima i njihove 23-godišnje sestre.

“Otac im nikada nije imao stalni posao, nego je kod mještana radio razne poslove za nadnicu i tako su preživljavali. Jedan od njih za stanovanje im je ustupio staru i oronulu kućicu. Dvije starije kćeri išle su u specijalnu školu, a samo je najmlađa pohađa normalnu osnovnu školu”, ispričala je susjeda za Večernji list.

Obitelj se u selo doselila 2001. s vinkovačkog područja, gdje im je Centar sa socijalnu skrb već bio oduzeo šestero djece zbog zapuštanja i zanemarivanja.

“Nije sporno da je propusta u radu bilo, ali o tome kakva je njihova težina odlučit će Državno odvjetništvo i sud. Međutim, ovaj drugi slučaj podvođenja i spolnog odnošaja s djecom nije bio u nadležnosti onih sedmero djelatnika koji su kazneno prijavljeni kod prvog slučaja smrti bebe i zlostavljanja curice”, kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić.

Istražni sudac Stjepan Franić potvrdio je da je 53-godišnjaku i 23-godišnjakinji odredio jednomjesečni istražni pritvor.

(Večernji list)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo