Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Uhapšena 23-godišnjakinja koja je podvodila tri sestre od 13, 14 i 15 godina

Preporučeno

Istražni sudija odredio je jednomjesečni pritvor 23-godišnjakinji iz Slavonskog Broda koja je zajedno sa svojim svodnikom na prostituciju prisiljavala svoje sestre u dobi od 13, 14 i 15 godina.

vecernji_430842966“Uvijek su bili malo čudni, ali nisam imala pojma da se u njihovoj kući odigrava takvo što”, kaže stanovnica mirnog slavonskog sela udaljenog dvadesetak kilometara od Slavonskog Broda u Hrvatskoj. I ona je, poput ostalih mještana, zgrožena saznanjem da se u njihovu mjestu godinama događala maloljetnička prostitucija.

Upravo se čita:  Šta se dešava na Kosovu: KFOR utrostručio svoje prisustvo

Riječ je o novom stravičnom slučaju podvođenja i prostitucije triju djevojčica u dobi od 13, 14 i 15 godina, koji je kulminirao privođenjem pet osoba, među kojima i njihove 23-godišnje sestre.

“Otac im nikada nije imao stalni posao, nego je kod mještana radio razne poslove za nadnicu i tako su preživljavali. Jedan od njih za stanovanje im je ustupio staru i oronulu kućicu. Dvije starije kćeri išle su u specijalnu školu, a samo je najmlađa pohađa normalnu osnovnu školu”, ispričala je susjeda za Večernji list.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Obitelj se u selo doselila 2001. s vinkovačkog područja, gdje im je Centar sa socijalnu skrb već bio oduzeo šestero djece zbog zapuštanja i zanemarivanja.

“Nije sporno da je propusta u radu bilo, ali o tome kakva je njihova težina odlučit će Državno odvjetništvo i sud. Međutim, ovaj drugi slučaj podvođenja i spolnog odnošaja s djecom nije bio u nadležnosti onih sedmero djelatnika koji su kazneno prijavljeni kod prvog slučaja smrti bebe i zlostavljanja curice”, kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

Istražni sudac Stjepan Franić potvrdio je da je 53-godišnjaku i 23-godišnjakinji odredio jednomjesečni istražni pritvor.

(Večernji list)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo