Petak, 15 listopada, 2021

Uhapšena i osma osoba u Srbiji zbog genocida u Srebrenici

Nemojte propustiti

54d78a32-b704-4d7f-8228-726bb0094cfb-policija-srbija-1-718x446

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije donijelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku „Jahorina“ u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) da je danas u Novom Sadu privedeno još jedno lice, čime je ukupan broj privedenih u Srbiji zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1995. godine, porastao na osam.

Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije – Služba za otkrivanje ratnih zločina, rano jutros je lišila slobode sedam lica na različitim lokacijama u Srbiji. Privedena su lica inicijala N. M, A. G, M. B, A. D, B. M, J. P i D. P.

Nešto kasnije privedeno je i osmo lice, V. V., potvrdio je Bruno Vekarić, zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije.

Tužilaštvo za ratne zločine donijelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku „Jahorina“ u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Među žrtvama je više od 1.000 civila Bošnjaka čiji su posmrtni ostaci identifikovani u masovnim grobnicama na više lokacija, među kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice.

Tužilaštvo i MUP Srbije, kako je saopšteno, tragaju za još nekoliko lica za koja se pretpostavlja da su u zemljama u okruženju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo