Srijeda, 6 prosinca, 2023

Uhapšene četiri muškarca zbog napada na Beograđane, najmlađi ima 20 godina

Preporučeno

Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Iz sarajevske policije je potvrđeno da su identifikovane i uhapšene četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen u Novom gradu Sarajevo), A. T. (rođen 1996. s Ilidže), H. D. (rođen 1995. ns Ilidže) i E. H. (rođen 2000. iz Vogošće).

Upravo se čita:  Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Uhapšeni se terete za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Podsjetimo, svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Upravo se čita:  Zbog snijega koji je padao tokom noći otežan saobraćaj na putevima u BiH

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo