Petak, 24 ožujka, 2023

Uhapšeni u akciji “Kazanova” predati Tužilaštvu BiH

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Devet lica, koja su uhapšena danas zbog sumnje da su se bavila trgovinom drogom, predata su Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, potvrdio je policijski službenik Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Kristina Jozić.

Pripadnici Sipe uhapsili su danas na području Mostara, Jablanice, Nevesinja i Trebinja lica čiji su inicijali Đ.T, D.Š, S.K, E.B, E.K, V.S, R.P, D.D. i Š.Ć, te pretresli objekte na 10 lokacija.

Ova lica uhapšena su u operativnoj akciji “Kazanova” i osumnjičena su da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom drogama.

Nad njima je kriminalistička obrada obavljena u službenim prostorijama Regionalne kancelarije Sipe u Mostaru, nakon čega su predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Akcija je izvedena po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, MUP-a Republike Srpske i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U pretresima je pronađeno i privremeno izuzeto više mobilnih telefona i SIM kartica, određeni novčani iznos, manja količina “skanka”, određena količina naoružanja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Iz Sipe je saopšteno da je današnjoj akciji prethodila višemjesečna istraga u okviru koje je privremeno izuzeta određena količina skanka, a u saradnji sa hrvatskim policijskim organima dokumentovana je međunarodna trgovina droge iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo