Subota, 12 lipnja, 2021

Uhapšeno 13 dilera i zaplijenjeno 67,4 kg marihuane

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje i Uprave Krim policije MUP-a RS su, u okviru finalizacije operativne akcije „Maestral“, u noći između 30. i 31. januara, na području Nevesinja, zaplijenili 67,4 kilograma marihuane, čija je vrijednost na tržištu preko 670.000 maraka, što je najveća zapljena narkotika u posljednjih osam godina.

U akciji su uhapšena petorica Gačana – Dragan Slijepčević (37), Zdravko Rončević (48), Dragan Doderović (47), Slobodan Papović (25) i Ilija Bumbić (33), kao i Bilećanin Aleksandar Milinić (23), te trojica državljana Crne Gore, sva tri Nikšićanina – Danilo Božović (35), Aleksandar Međedović (33) i Puniša Nikolić (47).

Osim njih, u sklopu istih aktivnosti su pohapšeni i D.V., T.H., K.J. i M.D. sa područja Federacije BiH, odnosno, sa područja Tuzle i Ključa, gdje su pretresene četiri lokacije i pronađena određena količina opojne droge, vojno naoružanje i još neki predmeti koji će poslužiti u daljenjem krivičnom postupku.

Svih trinaest osoba su rano jutros predati Tužilaštvu BiH u Sarajevu, gdje se terete za krivična djela organizovanog kriminala, odnosno, nedozvoljenog prometa drogama.

U Hercegovini su najprije uhapšena trojica Crnogoraca, koji su se, zjedno sa Slijepčevićem, Rončevićem i Doderovićem, kretali iz pravca Nevesinja ka Mostaru sa tri putnička motorna vozila, „renoom megan“ crnogorskih registarskih oznaka, te „audijem“ i „mercedesom“ sa bh tablama, koje su zaustavili policajci.

Opojna droga je kasnijim pregledom i pretresom pronađena u mercedesu, u kome su se nalazili Gačanin Zdravko Rončević i Nikšićanin Puniša Nikolić, dok su ostala četvorica bila u deruga dva vozila, a svi oni su, kako je objasnio načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović, zajedno sa vozilima i marihuanom, prevezeni u Policijsku stanicu u Nevesinju.

„Kasnijim aktivnostima vezanim za ovaj događaj izvršeni su pretresi na 5 lokacija na području Gacka i dvije lokacije u Bileći, gdje su slobode lišena ostala tri lica“, objasnio je Nosović.

On kaže da se za jednim licem sa područja Bileće još traga, ali će i on biti lišen slobode.
Nosović dodaje da su trojica Gačana i tri Nikšićana od ranije poznati policiji, odnosno, radi se višestrukim izvršiocima najtežih krivičnih djela.

„U pitanju su veoma opasni kriminalci, koji ne samo da su izvršioci, nego su dvojica od njih izvršioci krivičnog djela ubistva, a osuđivani su na kazne zatvora od 10 i 15 godina koje su izdržali, dok su sva trojica Crnogoraca osuđivani za krivična djela iz oblasti zloupšotrebe narkotika na 5 i 6 godina kazne zatvora, koje su takođe izdržali“,precizirao je Nosović.

On je dodao da su u pretresima pronađeni i razni drugi materijali i predmeti, poput priručnih radio stanica koje su koristili za međusobnu komunikaciju, a koji će poslužiti kao dokazi u daljem toku krivičnog postupka.

Osim pomenutih 67,4 kilograma marihuane, na teritoriji Republike Srpske je zaplijenjeno i 24 grama „spida“, a droga je, napominje Nosović, nabavljana u Crnoj Gori i preko BiH distribuirana dalje ka Austriji i Evropskoj Uniji …

U “Maestralu”  ranije uhapšeno još 13 lica

U međunarodnoj akciji „Maestral“, započetoj u maju prošle godine pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiH, lišeno je slobode 26 lica, jer je, osim 13 uhapšenih u na području Hercegovine i Federacije BiH, još 13 narko dilera iz BiH „palo“ ranije na području Austrije, gdje su oduzete određene količine marihuane, heroina, spida, amfitamina, hašiša, a dokazana su im i krivična djela krijumčarenja lica…

Višestruki povratnici ponovo iza rešetaka

Prema nezvaničnim saznanjima, Dragan Doderović je vođa ove organizovane grupe i, osim ovih krivičnioh djela, poznat je kao počinilac dva ubistva, dok je Dragan Slijepčević takođe bio u zatvoru zbog ubistva koje je počinio, pa iza sebe imaju robijaškog staža po deset do petnaest godina.
Crnogorci Danilo Božović, Aleksandar Međedović i Puniša Nikolić su bili kažnjavani po pet do šest godina zbog zloupotrebe narkotika…

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo