Nedjelja, 21 travnja, 2024

Uhapšeno devet lica zbog višemilionske utaje poreza

Preporučeno

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ lišili su slobode devet osumnjičenih i pretresli 17 lokacija u Tuzli i okolini po nalogu tužioca iz Specijalnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Lica koja su lišena slobode bila su pod višemjesečnom istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičena su za organizovani kriminal u vezi sa carinskim i poreskim utajama u višemilionskim iznosima, za koje su oštećeni budžet i građani BiH, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Upravo se čita:  Oglasio se i otac dječaka: Poznato mjesto i vrijeme dženaze majke i sina koji su se utopili u Sarajevu

Među uhapšenim je i Sedinet Karić, ranije osuđivan za nezakonitosti u vezi sa uvozom tekstilne robe u BiH. On je lišen slobode dok je bio na dopustu koji mu je dat iz Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Tuzla, gdje izdržava kaznu zatvora.

Riječ je o organizovanom kriminalu u procesu uvoza velikih količina robe iz inostranstva u BiH, za koju su utajene i nisu plaćene odgovarajuće dažbine, a lažno je prikazivano da je vrijednost uvezene robe višestruko manja.

Upravo se čita:  Poznat identitet nastradalog čuvara u velikom požaru u Srebreniku: Radi se o demobilisanom borcu Armije RBiH

Nakon lišenja slobode osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i odlučiti da li će predložiti pritvor.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da ova akcija pokazuje odlučnost ove institucije u obračunu sa organizovanim kriminalom, naročito onim oblicima koji nanose štetu ekonomskoj stabilnosti i građanima BiH.

Ilustracija
Ilustracija

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas