Četvrtak, 25 veljače, 2021

UIO BiH na banjalučkom aerodromu gradi objekt od tri miliona KM

Nemojte propustiti

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021. Novom...

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH planira da u narednoj godini na banjalučkom aerodromu uloži tri miliona maraka u gradnju zajedničkog objekta za smještaj svojih i službenika Granične policije BiH.

Projekt mora da odobri Vijeće ministara BiH, a sredstva bi trebala da se obezbijede iz budžeta BiH.

U obrazloženju prijedloga odluke o odobravanju ovog projekta navodi se kako će za izradu projektne dokumentacije, pribavljanje odobrenja za građenje i izgradnju biti utrošeno 2.900.000 KM, dok će za opremanje biti potrebno 100.000 maraka.

Procjene su da bi gradnja objekta trajala oko 240 dana.

Međunarodni aerodrom Banja Luka ispunio je svoju obavezu da obezbijedi zemljište za potrebe gradnje objekta.

“Aerodromi Republike Srpske su dopisom obavijestili Upravu za indirektno oporezivanje da je ovo preduzeće izvršilo kupovinu zemljišta na lokaciji aerodroma i da se može pristupiti daljoj realizaciji na predmetnom projektu”, navodi se u dokumentu koji je upućen na javne konsultacije.

Inače, UIO je ovaj projekt uvrstio u svoj plan za ovu godinu, ali on nije bio uvršten u budžet BiH pa je investicija prolongirana za naredne dvije godine, piše Capital.ba.

Međutim, to što je UIO planirao da ovaj projekt završi u roku od dvije godine ne mora da znači da će i uspjeti. Spomenuti portal podsjeća da oni godinama pokušavaju da riješe problem smještaja u Banjoj Luci, ali im to ne polazi za rukom.

Vijeće ministara BiH je još 2013. godine odobrilo kupovinu objekta za njihove potrebe u vrijednosti od 36 miliona maraka, kao i njegovog opremanje u iznosu od 1,9 miliona KM. Od 2014. do kraja 2018. godine, raspisana su tri javna javna oglasa za kupovinu poslovnog objekta, ali ponuda nije bilo.

U novi, četvrti pokušaj krenuli su prije nekoliko dana, a u Banjoj Luci se uveliko špekuliše da je „dogovoreno“ da se taj milionski posao skopi s firmom „Grand trajd“ Mile Radišića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić: Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i ona na red sigurno

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas su izvršeni pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno...

Možda vas zanima i ovo