Petak, 22 listopada, 2021

UIO: Oduzeti švercovani uređaji “Kosmodisk” i neprijavljena kozmetika

Nemojte propustiti

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u regionalnom centru Sarajevo privremeno su oduzeli 300 komada “Kosmodisk classic” uređaja, ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 30.000 KM, zbog sumnje da su pokušani da budu prošvercovani u Bosnu i Hercegovinu.

Također, na graničnom prijelazu Pavlovića most službenici UIO su oduzeli kozmetiku vrijednu 8.000 KM.

Iz UIOBiH su pojasnili da su prilikom redovne kontrole pošiljke robe iz Kine, koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje detaljnim pregledom otkrili i robu koja nije bila prijavljena za carinjenje.

Radilo se o 300 komada “Kosmodisk classic” uređaja, koji su se pokušali prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 30.000 KM.

Na graničnom prijelazu Pavlovića most između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije carinski službenici UIO su izvršili detaljan pregled vozila kojim je upravljalo A. Đ. državljanin susjedne Republike Srbije.

Tom je prilikom u vozilu pronađena neprijavljena roba koja se pokušala prokrijumčariti u Bosni i Hercegovinu. Radilo se o raznim kremama, losionima, serumima za oblikovanje tijela, kapsulama za mršavljenje, maskama za njegu lica. Ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 8.000 KM.

Protiv odgovornih osoba službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH pokrenuli su prekršajne postupke pred nadležnim sudovima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo