Srijeda, 22 ožujka, 2023

UIO protiv ukidanja akciza i smanjenja PDV-a

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Za izmjene zakona o PDV u ZIO kažu da nisu u skladu sa Direktivom EU.

– Usvajanje zakona o ukidanju akciza i smanjenju PDV-a, nije prihvatljivo sa stanovišta osiguranja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti BiH, stav je Uprave za i direktno oporezivanje, potvrđeno je za N1.

Uprava je dala negativno mišljenje na predložene izmjene Zakona o kojima se govori u političkim krugovima zbog visokog stepena inflacije.

Zbog izmjena Zakona o akcizama, tj. ukidanju akcize na naftu i naftne derivate, kažu mogli bi biti manji prihodi za oko 265 miliona KM.

Upravo o tome trebali bi sutra raspravljati delegati Doma naroda Parlamenta BiH.

Za izmjene zakona o PDV u ZIO kažu da nisu u skladu sa Direktivom EU.

Za to vrijeme Centralna banka Bosne i Hercegovine značajno je korigovala svoje procjene inflacije za prvo polugodište ove godine. Sa 4,5 odsto, na koliko su prvobitno računali, nova predviđanja govore kako će inflacija biti čak 9,2 odsto, a ekstremna procjena ide i do 12,5 odsto.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo