Petak, 15 listopada, 2021

UKC Tuzla daje podršku oboljelim od epilepsije

Nemojte propustiti

Povodom obilježavanja Dana podrške oboljelim od epilepsije ˝Purple Day˝, u Centru za palijativnu njegu u Slavinovićima danas će prof. dr. Almasa Kapidžić, specijalistica neurologije s Klinike za neurologiju UKC Tuzla, održati stručno predavanje o temi „Živjeti s epilepsijom“.
ukc tuzla
Na taj način Liga za borbu protiv epilepsije Tuzlanskog kantona i Klinika za neurologiju UKC Tuzla i ove godine nizom aktivnosti, u znak podrške oboljelim od epilepsije, obilježava 26. mart.

Osim predavanja prof. dr. Almase Kapidžić, koje je namijenjeno pedagozima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola,  26. marta planirano je i organiziranje javne akcije za građane na Trgu slobode i platou kod „Ismeta i Meše” u Tuzli, saopćeno je iz Službe za komunikacije, Sektor za informacione tehnologije JZU UKC Tuzla.

U svijetu se od 2008. godine 26. mart obilježava kao ˝Purple Day˝ ili ˝Ljubičasti dan˝, na inicijativu devetogodišnje djevojčice Megan Cassidy iz Kanade, radi podizanja svijesti o epilepsiji i ukazivanju na važnost upoznavanja osnovnih simptoma ove bolesti i načina kako se oboljelima može pomoći.

Aktivnostima koje se provode u povodu obilježavanja ovog dana svi obučeni u ljubičasto ili s ljubičastim detaljima koje nose na taj dan, šalju poruke da oboljeli nisu sami.

(Fena/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo