Subota, 23 listopada, 2021

Ukida se funkcija predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH?

Nemojte propustiti

Ekspertni tim za preustroj Federacije BiH kojeg je imenovao američki veleposlanik u BiH Patrick Moon danonoćno iza zatvorenih vrata kopa po neuralgičnim točkama ustavnoga ustroja FBiH i njezinih rascjepkanih i skupih županija i pokušava ispeglati zajedničke preporuke na premošćivanju ustavnih malignih odredbi. Čini se da svi ti mučni i teški pregovori pod budnim okom američkih stručnjaka i diplomata nisu uzaludni.

vlada-federacije-Dnevni list je u prigodi ekskluzivno zaviriti i djelomično razotkriti strogo čuvane tajnovite pojedinosti o nekim vrlo bitnim i radikalnim preporukama za koje međunarodne “starješine” tvrde kako su praktično usuglašene.

Nacionalni interes

Kako pouzdano doznajemo, pravni tim će preporučiti američkoj administraciji da se ukinu pozicije predsjednika i dvojice potpredsjednika FBiH. Ne treba gatati – jasno je da je vodilja takvih preporuka prevelika koncentracija ustavnih ovlasti i moći trojice čelnika većega entiteta. To je bilo poznato još od ranije i sve je kulminiralo u zadnje dvije godine s eskalacijom političke krize u FBiH. Rješenja koja je kreirao Alija Izetbegović s partnerima iz druga dva naroda s ciljem cementiranja presudne moći u izvršnoj vlasti za SDA postala su očigledno anakrona i nepremostiva prepreka za funkcionalnu Federaciju.
Nadalje, preporučit će se formiranje Parlamenta FBiH kao u svim demokratskim zemljama na čijem će čelu biti predsjednik Parlamenta. To zakonodavno tijelo će biti sastavljeno od dva doma kao i do sada – Zastupničkog i Doma naroda. U Domu naroda bi i dalje ostao mehanizam zaštite vitalnoga nacionalnoga interesa s tim da bi se proširio katalog pitanja oko kojih bi se mogla zatražiti zaštita vitalnoga nacionalnoga interesa. Dakle, to ne bi bili samo problemi vezani za nacionalni identitet nekoga naroda već i neka druga pitanja, primjerice, iz ekonomske i socijalne oblasti. Tu listu vitalnih nacionalnih interesa još treba usuglašavati. Aktiviranje mehanizma zaštite vitalnoga nacionalnoga interesa i dalje bi se vršio dvotrećinskom većinom u nekom nacionalnom klubu u Domu naroda Parlamenta FBiH. Značajno je naglasiti kako bi Dom naroda zasjedao rijetko i samo po potrebi kada neki od nacionalnih klubova zatraži raspravu o nekom pitanju.
Također, ekspertni tim će predložiti američkoj Vladi da ponudi političkim elitama u BiH za raspravu i preporuke o ukidanju pozicije premijera i uvođenje pozicije predsjednika Vlade FBiH. Predsjednik Vlade bi, po preporukama, bio odgovoran predsjedniku, odnosno Parlamentu Federacije BiH, jer, ako se doista u končanici i usvoje preporuke stručnjaka, neće biti više pozicije predsjednika i dvojice potpredsjednika Federacije BiH.

Manje ovlasti premijera

U Vladi Federacije bi se donosile odluke slično kao i u Vijeću ministara BiH. Dakle, za neku odluku bi morao glasovati minimalni broj ministara iz sva tri konstitutivna naroda. U Vijeću ministara za neku odluku mora glasovati barem po jedan ministar iz svakog od tri naroda, a kako će se taj model razraditi u Vladi FBiH, tek će se vidjeti i usuglašavati.
Dakle, to bi bio nekakav mehanizam zaštite nacionalnih interesa u Vladi FBiH i nepremostiva brana za učestalo i frustrirajuće nadglasavanje ministara iz malobrojnijeg naroda. Posebno je glavobolje i noćne more ta majorizacija zadavala Hrvatima koji su “zamrzili” Vladu zbog takvoga političkoga nasilništva. Vrlo je značajno istaknuti kako u takvom modelu donošenja odluka u Vladi FBiH više ne bi bilo kao do sada samovolje i velikih ovlasti predsjednika Vlade FBiH.
Za razliku od sadašnjih ovlasti premijera, on bi isključivo samo potpisivao usvojene odluke.

Zloporabe položaja

Podsjećamo, do sada je po Zakonu o Vladi FBiH premijer mogao sam potpisivati neke prijedloge odluka, primjerice, predlagati proračun, a pogotovo uredbe što se često zloporabljivalo. Tako je, kako doznajemo, ekspertni tim otkrio brojne nezakonitosti različitih premijera i cijele Vlade koji su znali godišnje usvajati i po 40 do 50 uredbi iako su ta pitanja uglavnom zahtijevala zakonske okvire. Čak se događalo da se na Vladi usvoji neka uredba u jednoj formi i tekstu, a da u Službenim novinama bude objavljen posve drukčiji sadržaj uredbe. Prestrašno je da za taj kriminal nitko nije do sada odgovarao.

Izvor: Dnevni list

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo