Subota, 19 lipnja, 2021

Ukinuta presuda Semiru Rastoderu

Nemojte propustiti

Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu kojom je Semir Rastoder u oktobru 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je na pješačkom prelazu poginula majka dvoje djece Hava Dovadžija.

Predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Sarajevu gdje će suđenje biti ponovljeno, za šta ne postoji zakonski rok jer nije riječ o pritvorskom predmetu. Rastoder u proteklih pet godina nije proveo ni dana u pritvoru.

Podsjećamo, Rastoder je automobilom 1. aprila 2014. godine na glavnoj saobraćajnici u Nedžarićima udario Havu Dovadžija. Iza nje su ostali suprug i dvoje djece.

Pet godina nakon što je izgubio suprugu Havu u saobraćajnoj nesreći na Facebooku se danas oglasio Amar Dovadžija.

„Ništa novo u NAŠOJ LIJEPOJ DOMOVINI!!!! Hvala Gospodaru pa ćemo doći TAMO gdje neće pomagati ni majka, a ni babo, ni brat, a ni sestra, ni veze, ni štele, a ni bogatstva. TEŠKO VAMA SUDNJI DAN KAD NASTUPI!!! HARAM VAM BILO!!! Nakon pet godina RAZVLAČENJA pameti, postupak se ponavlja!!!“, napisao je Amar Dovadžija, suprug nastradale Have Dovadžija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo