Subota, 18 rujna, 2021

“Ukoliko dođe do njegove kandidature, očekujem da će to biti kraj ovog mutanta kojeg mi nazivamo domovinom”

Nemojte propustiti

Ponovna kandidatura Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, prouzročila je burne reakcije. Reagovao je i hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić.

“Ukoliko dođe do njegove kandidature, u što čisto sumnjam, očekujem da će to biti kraj ovog mutanta kojeg mi nazivamo domovinom, kojeg nam je nametnula međunarodna zajednica i nakon toga da nam ostaje samo mogućnost ili da tri naroda sjednu i naprave zemlju po svojim kriterijumima ili da se lijepo raziđemo, pozdravimo i završimo sa ovom agonijom”, naveo je Karamatić na Facebooku.

Jučer su reagovali i iz HDZ-a, tačnije potpredsjedik Federacije BiH Marinko Čavara.

“Njegovu kandidaturu možemo tumačiti kao rušenje temelja Bosne i Hercegovine i ponovno izrugivanje hrvatskom narodu. Svi oni koji na takav način licemjerno ponavljaju da su oni za BiH, a da neće dopustiti konstitutivnim narodima da biraju svoje predstavnike oni su najveći neprijatelji BiH i…

…takav jedan ekstremizam nacionalizam jednog dijela bošnjačkih političkih stranaka komplicira situaciju u BiH, Srbe tjera u otcjepljenje, a Hrvate da rješenja traže u trećem entitetu”, oštro je kazao Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH.

Politički predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom godinama su spočitavali Komšiću mandate koje je osvojio zahvaljujući i bošnjačkim glasovima.

Bitka za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda – sudeći po međusobnim uvredama, već sada je na rubu incidenta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo