Subota, 12 lipnja, 2021

Ukoliko otkrije sve što zna, Edward Snowden može uništiti SAD u jednoj minuti!

Nemojte propustiti

Američka vlada trebalo bi da bude na koljenima i da se svaki dan moli da se sa Snowdenom ništa ne desi, jer bi u suprotnom, ako procure informacije koje bivši američki obavještajac trenutno skriva, one ogle biti pogubne po Vashington i cijele SAD

E. Snowden (Foto: Reuters)
E. Snowden (Foto: Reuters)

Bivši službenik CIA-e Edward Snowden još uvijek se nalazi u bescarisnkoj zoni moskovskog aerodroma, gdje je dao intervju za poznati britanski list The Guardian. Novinar ovog lista tvrdi da Snowden raspolaže “opasnim informacijama” koje bi, ukoliko bi ih iznio u javnost, mogle postati “najgori košmar” za SAD.

– Snouden ima dovoljno informacija koje mogu da nanese štetu američkoj vladi u jednom minutu, više nego bilo koja druga osoba prije njega, zjavio je Glenn Greenwald za argentinski dnevnik Nation.

Greenwald je prvi objavio u The Guardinu seriju tekstova zasnovanih na poverljivim dokumentima o američkom programu prisluškivanja i presretanja elektronskih komunikacija, koje je dostavio Snowden.

On također upozorava da bi američka vlada trebalo da bude na koljenima i da se svaki dan moli da se sa Snowdenom ništa ne desi, jer bi u suprotnom, ako procure informacije koje bivši američki obavještajac trenutno skriva, one ogle biti pogubne po Vashington i cijele SAD.

Edward Snowden zatražio je azil od Rusije i trenutno na moskovksom aerodromu čeka rješenje svog zahtjeva. Tom prilikom je izjavio da je spreman prihvatiti azil svake dobronamjerne zemlje ukoliko mu ga ponudi.

(Depo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo