Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ukoliko planirate kupovinu polovnog automobila u BiH – ovo nisu dobre vijesti

Preporučeno

Zbog nedostatka novih vozila, ali i povećanje potražnje za novih, porasla je njihova cijena.

Nikada veća potražnja, a nikada manja prodaja automobila u Bosni i Hercegovini. Uvoznici polovnih vozila u našoj zemlji kažu da jedva dolaze do vozila, uprkos ranije sklopljenim ugovorima.

“Nažalost, i naši partneri oskudjevaju s ponudama. Sada je gotovo stao uvoz, a od 1. aprila se plaća dodatno 15 posto – a očekuje se dodatni udar na naše građane”, rekao je za Novu BH Adnan Kovačević, jedan od uvoznika.

Upravo se čita:  Zatvoren još jedan veliki industrijski pogon u BiH, bez posla ostalo 70 radnika

Zbog nedostatka novih vozila, ali i povećanje potražnje za novih, porasla je njihova cijena.

“Otprilike 15 posto su porasle cijene rabljenih automobila, a cijene novih između pet i osam posto. Sada, nažalost, nemamo automobila.

Nedostatak poluprovodnika, sada i kablova uzrokovanih ratom u Ukrajini, donose nove probleme autoindustriji”, objasnio je Haris Muratović, predsjednik Udruženja zastupnika i trgovaca automobilima FBiH.

Upravo se čita:  Oglasili se iz MUP-a ZDK nakon zločina koji je šokirao BiH: Napadač Aidu usmrtio pucnjem iz lovačke puške dok je radila u pekari

U našu zemlju je prošle godine uvezeno više od 12.000 vozila, od čega je tek 1.800 novih.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo