Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ukoliko putujete u Hrvatsku za vikend – ovo su bitne informacije

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Pojačan je saobraćaj na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama u Hrvatskoj: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmorišta, na naplatnim postajama te na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak ličnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Zbog održavanja triatlona cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) bit će zatvorena danas od devet do 20:30 sati. Sjevernim trakom saobraćajnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja vozit će se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuje se svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tokom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, navode iz HAK-a.

Prema jutrošnjim informacijama iz BIHAMK-a, pojačan promet vozila bilježi se na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Rača, Karakaj, Deluša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo