Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Ukopan Muhidin Pivodić, brutalno ubijeni policajac

Nemojte propustiti

Sarajevski policajac Muhidin Pivodić, koji je brutalno ubijen 31. decembra, ukopan je danas nakon klanjanja dženaza – namaza u Sarajevu na gradskom groblju Bare. Pivodićeve kolege okupile su se ispred stadiona Koševo, odakle su u koloni krenuli ka gradskom groblju Bare…

Muhidin Pivodic - dzenaza 4

Više stotina ljudi ispratili su Pivodića na vječni počinak. Na licima članova njegove porodice, rodbine, prijatelja i kolega, mogli su se vidjeti samo bol i tuga. O Muhidinu su imali samo riječi hvale. Bio je vrijedan i pošten policajac, uzoran sin i suprug….

”Ovo je tužan dan za policiju i za sve građane BiH, poginuo je policajac na radnom zadatku koji je obavljao svoju časnu dužnost”, kazao je ministar policije FBiH Predrag Kurteš te porodici ubijenog kolege izrazio saučešće.

Podsjetimo, Pivodića je 31. decembra ubio Anel Ćemo, hicima iz automatske puške u predjelu grudi, a nakon hapšenja je priznao ovaj zvjerski čin.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je Ćemi jednomjesečni pritvor, a za ovo krivično djelo propisana je kazna od minimalno deset godina zatvora.

Ubica je, inače, odranije poznat policiji, a tokom saslušanja je rekao da nije poznavao ubijenog policajca.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo