Srijeda, 18 svibnja, 2022

Ukrajina demantovala da je odbila pregovore s Rusijom: Ne pristajemo na ultimatume

Nemojte propustiti

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Nakon što je Moskva plasirala informaciju da Ukrajina odbija mirovne pregovore, zvanični Kijev je demantovao tu informaciju kazavši da su imaju spremnu pregovaračku poziciju, ali da neće pristati na ultimatume.

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Mihail Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za Reuters da je Kijev pripremio poziciju za pregovaranje, ali da se suočavaju sa neodgovarajućim uslovima Rusije za početak razgovora.

“Agresivne akcije vojske Ruske Federacije su eskalirale. Smatramo da takve akcije pokušaj razbijanja Ukrajine da bi se Kijev primorao da prihvati neprihvatljive uslove za pregovore”, izjavio je.

Jučer je predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvršni državni udar I preuzme vlast kako bi “lakše pregovarali”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sada je zvanično: Finska se priključuje NATO savezu

Očekuje se da će finski parlament usvojiti odluku narednih dana. Međutim, taj potez se smatra samo pukom formalnošću. Zvaničnici Finske...

Možda vas zanima i ovo