Srijeda, 24 srpnja, 2024

Ukrajina demantovala da je odbila pregovore s Rusijom: Ne pristajemo na ultimatume

Preporučeno

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Nakon što je Moskva plasirala informaciju da Ukrajina odbija mirovne pregovore, zvanični Kijev je demantovao tu informaciju kazavši da su imaju spremnu pregovaračku poziciju, ali da neće pristati na ultimatume.

Ukrajina je saopćila kako je spremna pregovarati sa zvaničnom Moskovom o prekidu vatre, ali da neće pristati na ultimatume.

Upravo se čita:  Može se dobiti već za pet godina radnog staža: Koliko morate raditi u Njemačkoj za penziju veću od 2.000 eura

Mihail Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za Reuters da je Kijev pripremio poziciju za pregovaranje, ali da se suočavaju sa neodgovarajućim uslovima Rusije za početak razgovora.

“Agresivne akcije vojske Ruske Federacije su eskalirale. Smatramo da takve akcije pokušaj razbijanja Ukrajine da bi se Kijev primorao da prihvati neprihvatljive uslove za pregovore”, izjavio je.

Upravo se čita:  Vozač kamiona iz BiH učestvovao u jezivoj nesreći u Austriji: Nakon sudara buknuo požar, jedna osoba poginula

Jučer je predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvršni državni udar I preuzme vlast kako bi “lakše pregovarali”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas