Subota, 10 lipnja, 2023

Ukrajinci tvrde da su oslobodili važan grad: ‘Rusi ostaju bez zaliha za tri dana’

Nemojte propustiti

Glavni štab oružanih snaga Ukrajine objavio je kako, prema dostupnim informacijama, ruske okupacijske snage u Ukrajini imaju zalihe municije i hrane za ne više od tri dana.

Ukrajinska vojska tvrdi da je oslobodila grad Makariv nedaleko od Kijeva.

Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga Ukrajine tvrdi da su ruske snage potisnute iz grada koji se nalazi oko 60 kilometara zapadno od Kijeva.

Upravo se čita:  Podrhtavanja se nastavljaju: Jak potres pogodio i Bugarsku

“Zahvaljujući herojstvu naših branitelja, ukrajinska zastava je podignuta iznad grada Makariva. Neprijatelj je odbačen”, objavili su na službenoj Facebook stranici.

Tu tvrdnju zasad nije moguće neovisno provjeriti. Informacija o oslobađanju Makariva dolazi tri dana nakon što je u ruskom minobacačkom napadu na Makariv ubijeno troje ljudi.

Glavni štab oružanih snaga Ukrajine objavio je kako, prema dostupnim informacijama, ruske okupacijske snage u Ukrajini imaju zalihe municije i hrane za ne više od tri dana.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

“Slična situacija je s gorivom, koje Rusi dostavljaju putem cisterni”, navodi se u izvještaju ukrajinske vojske.

“Okupatori nisu uspjeli organizirati naftovod kojim bi dopremili gorivo svojim snagama”, stoji u novom izvještaju, prenosi Index.hr.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo