Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Ukrajinski general: Mogli bismo vratiti Krim do kraja godine, rat će biti gotov do proljeća

Nemojte propustiti

Što se tiče izgleda za mirovne pregovore s Kremljom, Havrilov je rekao da će se oni dogoditi tek kada ruske trupe budu spremne napustiti svaki pedalj Ukrajine.

Ukrajinske snage mogle bi vratiti Krim do kraja prosinca, a cijeli rat s Rusijom bit će gotov do proljeća, kaže zamjenik ukrajinskog ministra obrane. Volodimir Havrilov, umirovljeni general bojnik, rekao je da se njegova zemlja nikada neće prestati boriti.

U intervjuu za Sky News rekao je kako vjeruje da je šansa da će Rusija izvesti nuklearni napad mala te dodao: “Da, to bi bila drama. Ali to nije prijetnja koja će nas spriječiti u nastavku našeg rata.”

Što se tiče izgleda za mirovne pregovore s Kremljom, Havrilov je rekao da će se oni dogoditi tek kada ruske trupe budu spremne napustiti svaki pedalj Ukrajine. To uključuje Krimski poluotok koji je Putin zauzeo 2014. i dijelove istočne Ukrajine koje posljednjih osam godina drže separatisti koje podržava Rusija.

“Ljudi su uložili puno truda za ono što smo već postigli i svi znaju da je svako odgađanje ili zamrznuti sukob samo nastavak ovog rata protiv postojanja Ukrajine kao nacije”, rekao je.

Ukrajinske trupe, potpomognute zapadnim oružjem, postigle su vrlo značajnu pobjedu ranije ovog mjeseca ponovnim zauzimanjem južnog grada Hersona, prisilivši ruske trupe da se povuku natrag na istočnu stranu rijeke Dnjepar.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo