Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Ukrala voz i udarila u stambenu zgradu (Foto)

Preporučeno

Jedna žena je povrijeđena u utorak ujutro nakon što je ukrala lokalni voz kojim je potom upravljala i zaobišla barijeru na pruzi. Nakon toga je voz udario u stambenu zgradu u blizini švedske prijestolnice Stockholma. 

Foto:AFP
Foto:AFP

Stanari zgrade su evakuirani. Žena, koja radi kao čistačica na željezničkoj stanici, jedina je povrijeđena osoba u incidentu i prebačena je helikopterom u Univerzitetsku bolnicu Karolinska, javila je švedska državna novinska agencija SAPA, prenosi DPA.

Upravo se čita:  Snimak najvećeg mosta u BiH iz dosad neviđene perspektive: Iako je napukao, izgleda impresivno

Tomas Hedenius, zvaničnik željezničke kompanije Arriva izjavio je televizijskoj stanici TV4 da je čistačica, koja je u dvadesetim godinama, ukrala voz dok je bio na depou. U njemu nije bilo putnika.

Sudar se desio u Saltsjobadenu, zadnjoj stanici lokalne lnije Slussen-Saltsjobaden. Nesreća se desila oko 2,30 sati po lokalnom vremenu i nijedan voz nije bio na toj liniji.

Upravo se čita:  BiH učestvovala u velikoj policijskoj akciji širom Evrope, 566 uhapšenih

voz-udar2

Komesar za javni saobraćaj u gradskom vijeću Stockholma, Christer G Wennerholm, naredio je “razmatranje sigurnosnih procedura na željeznici”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo