Subota, 26 studenoga, 2022

Ukrali stubove sa oznakama na minskom polju kod Brčkog

Nemojte propustiti

U selu Boderište kod Brčkog nepoznata lica odnijela su 30 željeznih stubova sa oznakama upozorenja na opasnost od mina, čime su otvorili minsko polje na tom području, saopšteno je danas iz brčanske policija.

Ilustracija
Ilustracija

Portparol Policije Halid Emkić rekao je da su na taj način nesavjesne osobe dovele u opasnost veliki broj mještana tog sela.

“Policija distrikta Brčko provodi mjere na otkrivanju lica koja su uklonila oznake, jer postoje osnovi sumnje da su počinila krivično djelo izazivanja opšte opasnosti”, rekao je Emkić.

Koordinator za deminiranje u Vladi Brčkg Zdravko Đurić rekao je da je na području distrikta u posljednjih 16 godina u nesrećama na minskim poljima stradalo 148 ljudi.
On je dodao da u Brčkom još više od 25 miliona metara kvadratnih rizične površine.

“U periodu odmah nakon rata ljudi su stradali, jer nisu znali gdje se mine nalaze, ali sve nesreće u posljednjih nekoliko godina rezultat su neopreza i nesavjesnog djelovanja stradalih, kao i nekih drugih lica, kao što je ovaj posljednji slučaj uklanjanja oznaka”, rekao je Đurić.

(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo