Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

“Uljez” među biskupima se pokušao ušetati na sastanak kardinala u Vatikanu

Nemojte propustiti

Preobučen u biskupsku odoru, uz ljubičasti pojas, Napierski se smješkao fotografima nakon što se umiješao među više od 140 kradinala pristiglih iz svih krajeva svijeta

Ralph Napierski
Ralph Napierski

Nijemac Ralph Napierski, prerušen u katoličkog biskupa, pokušao je danas da uđe na sastanak kardinala u Vatikanu.
Napierski, koji je samoimenovani biskup iz, najvjerovatnije izmišljenog reda “Corpus Dei”, uspio je da prođe kontrolu švicarske garde, ali je zaustavljen prije nego što je ušao u hol Pavla Šestog, gdje su se kardinali okupljali.

Preobučen u biskupsku odoru, uz ljubičasti pojas, Napierski se smješkao fotografima nakon što se umiješao među više od 140 kradinala pristiglih iz svih krajeva svijeta. Poslije pažljivije provjere utvrđeno je da je pojas, koji je Napierski nosio, običan šal.

Za razliku od starijih kardinala, koji su nosili crvene kapice, “uljez” je na glavi imao crni šešir sa obodom.

Pošto je otkriven, Napierski je izbačen u pratnji pripadnika švicarske garde.

On je izjavio da je član nepostojeće “italijanske pravoslavne crkve” i da je Katolička crkva napravila veliku grešku, jer je dozvolila sveštenicima optuženim za zlostavljanje djece da prelaze u razne parohije.

Na svojoj internet stranici Napierski tvrdi da je osnivač katoličkog reda “Corpus Dei” i sebe opisuje kao “roba i apostola poput Svetog Pavla”.
(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo