Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Ultramaraton od Vukovara do Srebrenice trče četvorica hrvatskih branitelja

Nemojte propustiti

Četvorica hrvatskih branitelja jutros su krenuli ispred Memorijalnog centra Ovčara u Vukovaru na ultramaraton do Srebrenice.
– Maratonci će u pet etapa preći 227 km između Ovčara i Potočara i na taj način podsjetiti na sve nevino stradale tokom rata od 1990. do1995. godine te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice – izjavio je Fenu predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Kemal Bukvić.

ultramaratonDodao je da drugi po redu Ultramaraton Vukovar – Srebrenica organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića te svih načelnika i gradonačelnika mjesta u kojima će se odmarati.

– Ultramaratonom želimo povezati dva grada-žrtve te potaknuti mogućnosti za njihovu konkretniju suradnju na različitim poljima, a posebno sportskih saveza dviju prijateljskih susjednih država – naglasio je on.

Po njegovim riječima, ultramaratonce je jutros ispratilo oko 50 Vukovaraca, zajedno s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom.

Ultramaraton će trčati: Mladen Hodak i Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Mirsad Veladžić iz Daruvara.

– Sva četvorica branitelja su 60-postotni invalidi – objasnio je Bukvić.

Oni će od 6. do 10. jula trčati u pet etapa na relaciji Vukovar – Vinkovci – Brčko – Janja – Zvornik – Srebrenica.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo